Patrick van het Nederend

Patrick van het Nederend met Vladimir Vasiliev Toronto 2017

Patrick van het Nederend heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse vechtsporten- en kunsten, waaronder oprichter en hoofd instructeur van Takemusu Aikido Amsterdam (periode 2007 - 2015). Naast deze kennis heeft hij praktijk ervaring opgedaan met geweld en agressie door zijn werk en gebeurtenissen in zijn leven.

Regelmatig wordt hij gevraagd als fysiek acteur voor de Politie Academie Ossendrecht, waar jij wordt ingezet bij zwaar fysieke trainingen en scenario oefeningen van de speciale eenheden van de Politie (AOT, RRT, DB&B en AE).

Naast het verzorgen van de reguliere trainingen bij Systema Amsterdam traint en coacht hij particulieren, bedrijven en instanties op het gebied van weerbaarheid, agressie, stress en angst regulatie. Tevens geeft hij Systema seminars in binnen- en buitenland.

Om zich te blijven ontwikkelen en up- to date te blijven vliegt Patrick jaarlijks naar Toronto om te trainen met Vladimir Vasiliev (Toronto Systema HQ), Emmanuel Manolakakis (Fight Club Toronto) en Adam & Brandon Zettler (Toronto Systema HQ). 

Naast deze jaarlijkse studie trips volgt hij jaarlijks vele seminars en Masterclasses in Europa van oa: Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Emmanuel Manolakakis, Adam & Brendon Zettler, Maxim Franz, Martin Wheeler, Josafath Herrera, Alexandr Andreichenkov, Koen Vandersteene, Matt Hill, Jeffrey Hensley en Arend Dubbelboer.


Patrick geeft over het algemeen les op dinsdag, woensdag en vrijdag en af en toe op de zondagen als Peter Walland afwezig is en tijdens de thema trainingen.