Systema Amsterdam Russian Martial Art

SYSTEMA MARTIAL ART

In Systema gaat het om overleven en te overwinnen. Er zijn geen wedstrijden of competities en er is geen behoefte om iemand te moeten verslaan of iets te moeten bewijzen. Geweld voor een Systema - beoefenaar is geen bewijsgrond maar gewoon een taak of noodzaak dat niet wordt geleid door emoties zoals woede, angst, waan, zelfmedelijden of trots.

In feite, heeft Systema heel weinig te maken met andere mensen of hun perceptie van jou; het is een studie van jezelf. Een andere benaming voor deze uit Rusland afkomstige trainingsmethode is “Poznai Sebia” die vertaald wordt als “Know Yourself''. Systema is subtiel, pragmatisch en compromisloos en bestudeerd alle facetten van geweld, zelfverdediging en zelfbehoud. Van een 1 op 1 gevecht tot meerdere gewapende aanvallers in alle bedenkbare situaties en omgevingen met daarin fysieke beperkingen. Er zijn geen vormen en Kata's om te onthouden, geen technieken, geen examens, geen vooraf bepaalde houdingen of kaders.

Er wordt gewerkt met 4 principes (adem, ontspanning, houding en beweging). Door het bestuderen van deze principes krijg je steeds meer een diepere kennis over je eigen beperkingen bij verschillende fysieke en psychologische uitdagingen.
Door jezelf hierin beter te begrijpen leer je andere hierin herkennen en dit te kunnen gebruiken/ misbruiken in b.v. gewelddadige situaties maar ook zeker om iemand te ontspannen die dit nodig heeft om zo bepaalde ongewenste situaties te voorkomen.

Systema heeft een unieke manier van training en kijk op geweld, vechten en zelfverdediging. Alles wordt bestudeert vanuit elke positie, rol en beperking zonder de illusie te hebben dat je ontastbaar bent en leert te overleven. Tegelijkertijd ontdek je dat je steeds meer een natuurlijk, kalm, fit, ontspannen en gezond persoon wordt.


"Patrick van het Nederend is a highly qualified teacher! The people training at Systema Amsterdam are serious, heart warming and welcoming. It's a great pleasure to train there. Definitely go there and train!

- Gertjan Jongh (Systema instructor Alkmaar)


"A great teacher with a great team behind him!!"

-Markus Grimm (Systema instructor Germany)


"I trained with Patrick at Legends in the UK and he is a very talented Systema Instructor and a very nice bloke!"

- Edmund Roberts (Systema instructor England)

 

Systema Amsterdam Russian Martial Art